The Thorup Oilfiltercap

bliver fremstillet hos SP Moulding A/S i Stockholm. Firmaets er den førende danske producent af sprøjtestøbte præcisions-komponenter i plast til en bred vifte af industrivirksomheder verden over.
Besøg SP Moulding

IDÈEN
til oliefilterproppen fik Bjarne Thorup, da man inden for miljøbehandling af motorer fik behov for en løsning på problemet med at lukke hullerne i motorer, hvor oliefilteret har siddet. De mange motortyper er alle dækket ind af kun seks forskellige propper.

Propperne er blevet et must i miljøbehandlingen og anbefales i EU’s direktiver for området i Danmark og Holland.

OPFINDELSEN
Oliefilterproppen – The Oilfiltercap blev opfundet af Bjarne i år 2000, efter at han fra flere autoophuggeres side var blevet bekendt med, at det for dem var et problem, at der fra hullet i motoren, hvor oliefilteret havde siddet sivede restolie ud på gulvet/jorden efter bilens miljøbehandling jævnfør EU direktiv 860 af 29. november 1999 samt Miljø- og Energiministeriets bekendgørelse – Miljøstyrelsens j.nr. M 3014-0007.

Problemet med den åbne motor opstod, efter det blev lovpligtigt, at oliefilteret, under skrotning/miljøbehandling af biler, skulle afmonteres og behandles som farligt affald.

Forud for udviklingen af The Oilfiltercap ligger mange søvnløse nætter, hvor Bjarne i kataloger over oliefiltre sad og studerede, for at finde frem til, hvordan proppen bedst og enklest kunne udformes, sådan at der skulle færrest mulige propmodeller til, for at kunne dække alle motortyper. Mangen en køretur har også ført ud til forskellige autoophuggere for at tjekke af, om det der var fundet ud af i teorien nu også passede i praksis, sådan at proppen nu også passede på den pågældende bilmodels motor!

Resultatet er blevet, at kun seks forskellige modeller af forskellig størrelse og med hvert sit indvendige gevind – dækker alle motortyper

Mange autoophuggere har sidenhen også fundet god anvendelse for oliefilterproppen, der hvor motoren efter afmontering skal sælges og bruges igen. Mange har udtalt, at det er mere betryggende at give garanti på en motor, som man ved, har været hermetisk lukket for støv og snavs under opbevaring, og som bliver forsynet med et nyt oliefilter, når den igen skal ud at køre.

Med venlig hilsen
Bjarne Thorup

Rød 18 mm


Varenummer 21

Mørk Blå 22 mm


Varenummer 24

Gul ¾”


Varenummer 22

Grøn 24 mm


Varenummer 25

Orange 20 mm


Varenummer 23

Lys Blå 26 mm


Varenummer 26

Propperne leveres i seks forskellige farver og størrelser – i kasser med 75 styks. Ved bestilling kontakt enten én af vore forhandlere (UDLAND), eller ring på telefon +45 97 97 75 60